nieuws

CNV begrijpt verwijt bouwwerkgevers niet

bouwbreed Premium

“Het is heel goedkoop dat de werkgevers ons niet begrijpen.” Aldus reageert actiecöordinator G. Wildeman van de Hout- en Bouwbond CNV op het verwijt van de bouwwerkgevers dat de christelijke vakbond heel wat heeft uit te leggen.

De werkgevers signaleerden vrijdag tijdens een overleg over het afbreken van de cao-onderhandelingen dat met name het CNV de afgelopen weken zijn standpunt heeft veranderd door een zwaar accent te leggen op de automatische prijscompensatie. “Ze wisten van begin af aan dat we per se de apc wilden”, zegt Wildeman.

De drie vakbonden in de bouw komen woensdag met een ultimatum voor de werkgevers. Om de actiebereidheid te peilen worden ondertussen al op vele bouwplaatsen ‘verlengde schaftpauzes’ en ludieke acties gehouden.

De stakingen in de kleinmetaal gingen gisteren de tweede week in. Personeelsleden van twee bedrijven in Groningen en twee in Friesland legden het werk voor 24 uur neer.

Reageer op dit artikel