nieuws

Chinezen doceren techniek van bouwen met bamboe

bouwbreed Premium

Tien Chinese bouwvakkers starten op 13 maart met de bouw van een ‘Bamboe Bovenstad’ op het dak van de Hogeschool Rotterdam aan het Museumplein.

Aannemer Dura Vermeer, die met hen aan de klus werkt, is inmiddels begonnen met het maken van de benodigde gaten in het dak.

De bouwers uit Rotterdams zusterstad Shanghai leren tijdens de bouw van het tijdelijke dorp Nederlandse bouwvakkers de techniek van het bouwen met bamboe. De initiatiefnemers voor het project, kunstenaarsbureau Mager & Van der Vlis en architectenbureau Hulshof & Nowotny, denken dat het materiaal ook in Nederland een grote toekomst kan hebben.

Het project, dat valt binnen het kader van de Culturele Hoofdstad 2001, heeft van de gemeente een eenmalige subsidie van 35.000 gulden gekregen voor de reis- en verblijfskosten van de Chinese bamboebouwers. De initiatiefnemers zoeken nog financiering voor een deel van het project. Op de 1500 vierkante meter die het bamboestadje beslaat, verrijst onder meer een terraszaal, een balkon, een uitkijktoren, een theehuis en een klimwand. Tijdens het culturele jaar worden er ontvangsten, lezingen en exposities georganiseerd.

Reageer op dit artikel