nieuws

Brabantse stations mogelijk geschrapt

bouwbreed

Een aantal van de stations die voor de nabije toekomst zijn gepland tussen Tilburg en Den Bosch en tussen Boxtel en Eindhoven, wordt mogelijk niet gebouwd. Dat blijkt uit antwoorden van minister Netelenbos van Verkeer op schriftelijke vragen van CDA-Tweede-Kamerlid Leers.

De minister vindt het in principe verantwoord ook voor de drukke Brabantroute te kiezen voor beter benutten in plaats van investeren in de bouw van nieuwe sporen. Ze verwacht dat de lijn wordt ontlast als de Betuweroute in 2005 opengaat voor vrachttreinen. Gevolg van de keuze kan wel zijn dat het aantal haltes moet worden beperkt.

Railned heeft in opdracht van Verkeer en Waterstaat een studie verricht naar goederenroutes door Zuid-Nederland. Een van de onderzochte scenario’s gaat uit van het schrappen van vijf toekomstige stations. Minister Netelenbos benadrukt echter dat over de studie nog geen besluitvorming heeft plaatsgevonden.

Reageer op dit artikel