nieuws

Bouwmaffia? Italië weet van niks

bouwbreed

De Italiaanse media zwijgen over het bouwschandaal in Duitsland. En ook de woordvoerders van de politiemachten in Rome en in Milaan tonen zich totaal onwetend van de zaak. Eén van hen geeft alleen aan dat de collega’s in het uiterste zuiden van De Laars misschien beter op de hoogte zijn.

Dat er sprake is van een tactische manoeuvre om het nieuws dood te zwijgen in verband met verder onderzoek, lijkt uitgesloten. Het is immers een Italiaans persbureau, Ansa, dat het oorspronkelijke bericht woensdagmiddag internationaal op het net heeft gezet. Daar zijn geen reacties op gekomen.

Het betekent dat kranten en televisie het schandaal te klassiek vinden om er een woord aan te spenderen.

Zodra er echter internationaal de spot op valt, zullen de Italianen zelf wel moeten volgen. Zeker als het waar blijkt dat ook in eigen land diverse invallen zijn gedaan om de bouwmaffia zo compleet mogelijk op te rollen. Ook die feiten konden gisteren nog niet worden bevestigd door de voorlichtingsdiensten van politie.

Reageer op dit artikel