nieuws

Ballast en Humanitas: bouw en zorg bejaarden

bouwbreed

Ballast Nedam en de Stichting Humanitas Rotterdam gaan gezamenlijk werken aan de ontwikkeling van een vergaand nieuw concept voor levensloop bestendig wonen. Ouderen krijgen in hun appartement zowel thuiszorg- als ziekenhuiszorggarantie.

“Wat wij beogen is tegenovergesteld aan wat bejaarden- en zorgcentra doen. Wij brengen de zorg naar de mensen in plaats van de mensen naar de zorg,” zegt Ruud Jacobs, algemeen directeur Bouw en Ontwikkeling van Ballast Nedam.

Het bedrijf gaat voor 55-plussers appartementencomplexen bouwen – “producten met smoel” zoals Jacobs omschrijft – waar mensen in een hoog leefcomfort in principe tot hun dood zelfstandig kunnen wonen. Humanitas zorgt ervoor dat zorg, verpleging en ziekenhuiszorg op maat aan huis worden geleverd. In de koop-, huur- en leaseappartementen zal Domotica een belangrijke rol spelen bij het bieden van integraal welzijn, veiligheid en dienstverlening. Bewoners krijgen een grote inbreng in de opzet en inrichting van de appartementen, die worden gekoppeld aan zorg- of ziekenhuisinstellingen.

Jacobs denkt dat een eerste pilotproject in 2002 van start kan. Voorlopig wordt gekeken naar locaties binnen de Randstad, maar Ballast Nedam wil in de toekomst in de rest van Nederland soortgelijke projecten aanpakken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels