nieuws

Antwerpse corporatie vraagt ‘tax’ op lege slaapkamers

bouwbreed Premium

De sociale woningmaatschappij De Ideale Woning in Antwerpen heeft besloten tot de invoering van een zogeheten ‘tax’ op lege slaapkamers, die door de bewoners van haar sociale flats niet worden gebruikt.

Het gaat om een heffing van 116 gulden per lege slaapkamer. De woningmaatschappij wil op die manier elfhonderd alleenstaanden en kleine gezinnen, die volgens haar te ruim wonen, naar kleinere flats overplaatsen om plaats te maken voor grotere gezinnen. Een nieuwe Vlaamse regeringsmaatregel maakt een en ander mogelijk op voorwaarde dat de huurder die wordt verdreven, van tevoren kan kiezen uit twee woningen die in de buurt liggen en minstens hetzelfde of meer comfort bieden.

Pas wanneer de huurder drie keer heeft geweigerd te verhuizen, mag de sociale woningmaatschappij de tax van 116 gulden opeisen.

De huurders die ‘te groot’ wonen, hoeven zich voorlopig niet ongerust te maken. Hun woningmaatschappij heeft momenteel geen woningen leeg staan, zodat ook geen alternatieve woonruimte beschikbaar is.

Reageer op dit artikel