nieuws

Amvest werpt zich op stadsvernieuwing

bouwbreed

Amvest gaat zich richten op stadsvernieuwing in voor- en naoorlogse wijken in de grotere steden.

De komende jaren verwacht de belegger in woningen een stijgende vraag naar dure huurwoningen. “De toenemende vraag maakt het noodzakelijk op korte termijn nieuwe uitbreidingsgebieden aan te wijzen”, aldus directeur drs. M. Maas.

Amvest is eigendom van het pensioenfonds voor de zorg PGGM en verzekeraar Aegon. Sinds vorig jaar de kantoren en winkels (waarde in totaal meer dan 2 miljard gulden) werden verkocht aan Rodamco Continental Europe, is Amvest een zuivere huizenbelegger. Het woningbezit stond eind vorig jaar voor bijna 3 miljard gulden in de boeken. Een jaar eerder was dat nog 2,4 miljard gulden. Het aantal huizen nam toe van 10.736 naar 11.782.

Amvest heeft het in dat eerste jaar als gespecialiseerde woningbelegger uitstekend gedaan. Het totale rendement bedroeg 19,2 procent. Dit bestond voor 4,4 procent uit huuropbrengsten, voor 1,6 procent uit verkopen en 13,2 procent uit waardestijging. De uitkomsten overtroffen de verwachtingen ruimschoots. De leegstand halveerde tot 1 procent.

Reageer op dit artikel