nieuws

Amstelland werkt plan centrum Loosdrecht uit

bouwbreed Premium

Loosdrecht krijgt een nieuw dorpscentrum. Met de bouw van dit project dat behalve zo’n veertig woningen ook winkels en horeca zal opleveren, wordt, als alles meezit, eind dit jaar begonnen.

Het onderzoek naar de mogelijkheden van een openbare parkeergelegenheid in de vorm van een ondergrondse garage danwel een transferium is momenteel nog gaande. Of anders betaald parkeren op het plaatselijke Vuntusplein.

Het miljoenencomplex komt in Oud-Loosdrecht van de grond. Daarmee krijgt dit deel van het plassendorp enkele winkels terug die gaandeweg de jaren stuk voor stuk verdwenen.

Op twee landtongen zal het project verrijzen. Belangrijk uitgangspunt bij de bouw is dat vanaf de dijk de Plassen in al hun glorie worden ervaren.

Het blijkt financieel onhaalbaar om ter verfraaiing van het project ook nog de tussenliggende stukken grond van de in totaal drie particuliere eigenaren te bemachtigen. Dit zou de gemeente namelijk acht miljoen gulden extra hebben gekost.

Tumult

De bouwplannen dateren al van tien jaar terug. Vijf jaar geleden echter besloot de destijds zittende gemeenteraad het toenmalige, met veel voorbereiding uitgewerkte project op het allerlaatste moment te laten vallen. De raad zou zijn bezweken onder de druk van ontevreden burgers. Het tumult dat toen op het gemeentehuis losbarstte, galmt er tot op de dag van vandaag nog na.

Inmiddels is na jarenlang gesteggel de Loosdrechtse politiek toch zo ver, dat de intentieovereenkomst met projectontwikkelaar Amstelland Vastgoed verlengd is door de raad. Nu het licht op groen staat, kan Amstelland verder met de uitwerking van de plannen. Dat moet uitmonden in een definitief concept dat nog voor de zomervakantie het licht zal zien.

Reageer op dit artikel