nieuws

Actiesnert staat nog steeds te pruttelen

bouwbreed

Terwijl de bonden de actiesnert in Utrecht op het vuur laten pruttelen, zitten werkgevers en werknemers weer aan de onderhandelingstafel. Het is een ultieme poging om alsnog, nu ten kantore van het AVBB, te voorkomen dat de bouw geconfronteerd gaat worden met grootschalige acties.

Gisteravond, bij het ter perse gaan van deze krant, was er nog geen zicht op de uitkomst van de onderhandelingen. Dinsdagavond waren werkgevers- en werknemersdelegaties voor het eerst sinds de dramatische achtste ronde weer bij elkaar.

Rond middernacht werd dat overleg op verzoek van de werkgevers geschorst in verband met het late tijdstip. Op dat moment was er wel hoop op een akkoord, maar nog geen zicht op hoelang daarover nog onderhandeld zou moeten worden.

Als het niet tot een akkoord komt, houden de gezamenlijke bonden bij de nieuwbouw van de SVB en het hoofdkantoor van EDS in Utrecht een actiebijeenkomst. Aansluitend wordt dan de actiebereidheid gepeild.

Reageer op dit artikel