nieuws

Zwolle breidt verder uit bij Stadshagen

bouwbreed

Zwolle breidt zich verder uit aan de noordwestkant van de stad. Ten noordwesten van de nieuwbouwwijk Stadshagen komen vierduizend extra woningen. De bouw van de woningen begint vermoedelijk in 2005. Een deel van de gronden voor de nieuwbouw moet nog worden aangekocht, maar vanwege de toegepaste Wet voorkeursrecht verwacht wethouder Penterman geen problemen.

Het te bebouwen gebied grenst aan de polder Mastenbroek die wegens de cultuurhistorische waarde is aangewezen als Belvedère-gebied en slechts beperkt bebouwd mag worden.

Het huidige Stadshagen telt over enkele jaren ongeveer achtduizend huizen. De vierduizend nieuwe woonhuizen komen daar nog bij.

Ten zuiden van de stad heeft de gemeente 37 hectare grond aangewezen voor een nieuwe villawijk. In het gebied komen circa 120 woningen op kavels van minimaal duizend vierkante meter. Zwolle heeft een groot tekort aan woningen in het topsegment.

Onder meer door middel van de nieuwe woningen verwacht Zwolle te groeien van 105.000 inwoners naar 130.000 inwoners in 2030.

Reageer op dit artikel