nieuws

Zesde band in fraaie serie bouwmachines

bouwbreed

In de serie Faszination Baumaschinen van de Duitse uitgever Giesel is de zesde band verschenen: Giganten im Erd- und Tagebau. De auteurs Heinz-Herbert Cohrs en Rainer Oberdrevermann hebben de geschiedenis van de machinetechniek in steengroeven en open-mijnbouw uitvoerig beschreven.

Delving en vervoer zijn altijd een probleem geweest en al in de 19de eeuw worden grote machines gebouwd om het zware werk te verlichten. Dat heeft zich ontwikkeld tot de hedendaagse gigantische wielladers, overslagmachines, hydraulische graafmachines, draadkranen tot en met meer dan 500 ton wegende dumpers.

De schrijvers hebben de ontwikkeling van de gigantische machines met vakkennis geschreven. Chronologisch is de ontwikkeling op 277 bladzijden gevolgd en ook in deze uitgave is weer veel aandacht besteed aan dikwijls zeer fraaie, zeldzame foto’s.

‘Giganten im Erd- und Tagebau’ in de serie Faszination Baumaschinen is uitgegeven door Giesel Verlag, Isernhagen. ISBN: 3-87852-007-7. Prijs exclusief verzendkosten: 119 Mark.

Reageer op dit artikel