nieuws

WAO’ers willen humanere behandeling

bouwbreed

Verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen moeten arbeidsongeschikten menselijker behandelen, vindt de vakcentrale CNV. Ze hebben het gevoel dat er niet goed naar hen wordt geluisterd en dat hun verhaal niet serieus wordt genomen. Ook vinden ze dat ze onpersoonlijk worden benaderd.

Dit blijkt uit de gesprekken met bijna negenhonderd mensen, die de afgelopen week de wao-meldlijn van het cnv belden. De resultaten werden donderdag aangeboden aan voorzitter Terpstra van de Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De bellers klagen ook over het moeizame reïntegratietraject. Ze vinden dat ze van de uitvoeringsinstellingen onvoldoende hulp krijgen bij het hervatten van het werk. Ook het aanpassen van de werkplek verloopt niet soepel. Terpstra noemde het “absoluut onaanvaardbaar” dat deze klachten nog voorkomen.

Reageer op dit artikel