nieuws

Voetbalvrienden nemen bouwbedrijf over

bouwbreed

Wat beweegt twee mannen van in de vijftig met een goede baan en het pensioen dagend aan de horizon om het roer nog eens helemaal om te gooien en een bouwbedrijf over te nemen? Jan Dijkstra (54) en Jan de Vries (51) houden het op de kick van de uitdaging. Recentelijk namen beide boezemvrienden Vosbouw BV in Assen over. De komende tien jaar willen ze het bedrijf drastisch uitbouwen.

“Te duur, onvoordelig?? Nou, volgens mij valt dat wel wat mee!” Aan niets is te merken dat Jan Dijkstra, sinds kort financieel directeur van Vosbouw, tot enkele weken geleden nog voor de klas stond als wiskundeleraar. Hij loopt ijsberend door zijn kantoor met de telefoon in de hand. “Er is een probleem met een werknemer. De man is over de loongrens geschoten en moet nu particulier worden bijverzekerd”, legt Dijkstra uit. “De administratie zegt dat dat onvoordelig is voor het bedrijf, maar ik zie dat anders.”

Het voorval met de werknemer is typerend voor Dijkstra. Als een terriër bijt hij zich vast in financiële en personele vraagstukken. “Ik heb altijd al wat gehad met cijfers, financiën, planning en de omgang met mensen”, bekent de sinds kort ex-leraar. In totaal stond Dijkstra 32 jaar voor de klas bij verschillende onderwijsinstellingen in Friesland, Groningen en Drenthe.

Opvolger

Zijn ziel en zaligheid legde hij daarnaast in de verschillende bestuursfuncties buiten zijn werk. Zo was hij actief in de besturen van kerkenraden, dorpsverenigingen en had hij zitting in de het bestuur van de afdeling Friesland van de KNVB. Steevast hield hij zich in deze functies bezig met financiële vraagstukken en met probleemoplossende situaties. “Daar ben ik goed in en dat komt me nu van pas.”

Dijkstra leerde Jan de Vries kennen tijdens de vele KNVB-vergaderingen waar De Vries als voorzitter van de voetbalvereniging Sneek bij was betrokken. Tijdens die bijeenkomsten leerden ze elkaars bestuurlijke kwaliteiten kennen en waarderen.

De Vries was in het dagelijks leven onderdeel van het managementteam van BAM Woningbouw BV in Leeuwarden. Hij liep echter al een tijdlang met het idee rond een bouwbedrijf over te nemen, om zijn kwaliteiten naar eigen inzicht te benutten. “Er worden enorm veel bedrijven ter overname aangeboden”, weet De Vries. “Vaak heeft de bestaande directie geen opvolger en dus zoeken ze een geschikte vervanger. Dat leek me wel wat. Maar ik had iemand nodig die de financiën kan regelen, want ik moet niets hebben van cijfers en financiële vraagstukken.”

Omscholen

De Vries vond in Jan Dijkstra een ideale partner. In december 1999 zette hij zijn plannen aan hem uiteen. “Ik was verrast, maar het idee trok me wel”, herinnert Dijkstra zich. Hij pakte het plan serieus op en dook meteen in de boeken. “Ik wilde weten wat het is om als eigen ondernemer te opereren.” Ook volgde hij een starterscursus bij de Kamer van Koophandel.

Vervolgens nam Dijkstra de tijd om zich om te scholen, alvorens het lerarenbestaan definitief de rug toe te keren. Dat deed de startend ondernemer bij Dutch Dream in Rijswijk, een matchingbureau dat kandidaten selecteert die geschikt zijn om een bedrijf over te nemen. Via Dutch Dream in Rijswijk – een matchingbureau dat kandidaten selecteert die geschikt zijn om een bedrijf over te nemen – kwamen Dijkstra en De Vries in aanraking met Vosbouw in Assen; een gerenommeerd bouwbedrijf met ruim zestig werknemers dat gespecialiseerd is in utiliteitsbouw. De directeuren Jan Vos en Onno Brunsting wilden gezien hun leeftijd een stapje terug doen.

Snel eens

“We waren het heel snel eens”, zegt Dijkstra over de overnamegesprekken. In een recordtijd van vier maanden was de overname in kannen en kruiken.

Punten die voor verbetering vatbaar zijn, heeft hij al geconstateerd. “Vosbouw is een winstgevend bedrijf, maar het kan nog beter.” De interne organisatie wordt aangepast en de nieuwe directie wil een afdeling projectontwikkeling opzetten. “Maar we doen het rustig aan want we komen om in het werk. Als we niet oppassen, groeien we te snel door tot een onderneming met een omzet van 80 of 90 miljoen (dat is nu zo’n 60 miljoen, red) en dat kunnen we nu nog niet aan.”

In de toekomst richten De Vries en Dijkstra zich onder meer op herstructureringsoperaties die eraan zitten te komen in de regio. Dijkstra: “Ideeën hebben we genoeg. Dat moet ook wel want je draagt de verantwoording voor vele gezinnen.”

‘Er wordt enorm veel ter overname aangeboden’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels