nieuws

Vastgoedfonds VIB winkelt in Frankrijk

bouwbreed

Vastgoedfonds VIB heeft in Frankrijk winkels en appartementen gekocht voor 29,6 miljoen euro (65 miljoen gulden). Tegelijk verkocht het vier kantoorgebouwen in Nederland. Dat leverde de beleggingsmaatschappij 13,9 miljoen euro (30,5 miljoen gulden) op. De aan- en verkopen zijn geheel in lijn met de strategie van VIB, dat wil groeien in Europa en zich vooral wil richten op retail.

Een van de gekochte panden betreft een winkelcentrum in Cherbourg in de regio Basse-Normandie. Het bestaat uit 20.000 vierkante meter winkeloppervlakte en 650 parkeerplaatsen. In het centrum van Dijon werd een gebouw gekocht dat uit 4000 vierkante meter winkels en 65 appartementen bestaat. Door de aankopen maken de beleggingen in Frankrijk nu ongeveer 20 procent uit van de VIB-portefeuille.

De verkochte kantoren bevinden zich in Nieuwegein, Rotterdam en Amstelveen. De beleggingen in Nederland maken na deze verkopen ongeveer 71 procent uit van de portefeuille van het vastgoedfonds.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels