nieuws

Plan voor vogeleiland bij woonwijk IJburg

bouwbreed

IJburg krijgt mogelijk een extra eiland. Niet voor de mens, maar voor meeuwen en visdiefjes. Projectbureau IJburg onderzoekt op dit moment de mogelijkheden of aan een wens van de Vogelwerkgroep Amsterdam en de plaatselijke afdeling van de Koninklijke Natuurhistorische Vereniging kan worden voldaan.

De toekomstige wooneilanden en het nog aan te leggen park bij de Diemerzeedijk zijn nu nog een waar vogeleldorado. Bij de komst van bewoners raken de vogels in het nauw. Hen moet, zo menen de natuurorganisaties, daarom compensatie worden geboden. Het eiland zou kunnen worden aangelegd bij de strekdam langs het Buiten IJ. Volgens het projectbureau is dat geen goed idee, omdat dan het water tussen IJburg en de IJdoornpolder te klein zou worden. Oplossingen liggen wellicht eerder in een eiland in de richting van Muiden.

Reageer op dit artikel