nieuws

Pijpleiding van 1,3 miljard brengt Frans drinkwater naar Barcelona

bouwbreed

Als de plannen van de Franse projectontwikkelaar Sepa-LRC doorgaan, krijgen de inwoners van Barcelona over een paar jaar drinkwater uit de Franse Rhône. Daarvoor zou dan een pijpleiding van 320 kilometer moeten worden aangelegd. Totale kosten: 1,3 miljard gulden.

Aan Franse zijde verkeren de plannen reeds in een vergevorderd stadium. Het tracé is gedetailleerd in kaart gebracht en de Franse Raad van State heeft inmiddels zijn goedkeuring aan het project gegeven. Maar voorlopig kan er niet met de aanleg worden begonnen, aangezien het groene licht van de Spaanse autoriteiten nog op zich laat wachten. Ondanks het feit dat de pijp, of het aquaduct zoals de Fransen liever chic zeggen, in Spanje verschillende natuurgebieden doorkruist, zal er volgens de projectontwikkelaar geen schade aan het milieu worden toegebracht. Aan Spaanse zijde is men daar nog niet over uit en wordt ook overwogen eventueel water uit de Ebro naar Barcelona over te brengen.

Reageer op dit artikel