nieuws

Onbereikbaar wonen op ’t water

bouwbreed

Pal nadat ir. A. van Wijngaarden (Projectbureau IJburg) had gezegd dat ‘de drijvende stad’ niet de oplossing is voor de volkshuisvesting en iedereen zo’n beetje instemmend zat te knikken, want je kunt je auto niet kwijt, zette mr. J. Winsemius (Adviesbureau Middelkoop) de drijvende woning in een nieuw, verrassend perspectief: “Misschien is dát nou juist de kwaliteit van wonen op water: de onbereikbaarheid.” In het bastion van de harde oplossingen – civiele techniek Delft – verkenden het Dispuut De Ondergrondse en Dura Vermeer de zachtere mogelijkheden van bouwen op het water. Het symposium ‘De drijvende stad, ruimte voor water’ maakte voor de zoveelste keer duidelijk dat de bouw hopeloos achterop loopt bij het denken in echte oplossingen voor het gebrek aan ruimte voor wonen, werken, recreatie en de berging van al het water dat op ons afkomt.

Op pagina 3: ‘Iedereen maakt zich druk over water, de bouw niet’.

Reageer op dit artikel