nieuws

‘Nieuwe’ straat weer open voor cai-kabel

bouwbreed Premium

Tot ergernis van de omwonenden is deze week een deel van de nog niet zo lang geleden herstelde Provincialeweg in het Groningse Heiligerlee opnieuw opgebroken. Energiebedrijf Essent legt dwars door het dorp een glasvezelkabel aan.

Een jaar geleden werden de weg en de trottoirs ook al overhoop gehaald in het kader van een reconstructie. De gemeente Scheemda voerde destijds overleg met de nutsbedrijven maar die vonden de aanleg van kabel toen niet noodzakelijk. Nu gebeurt dat toch om het net van de centrale antenne inrichting (cai) te verbeteren.

Scheemda schreef de bewoners een brief waarin de situatie is uitgelegd. “We kunnen er niks aan doen”, reageert een woordvoerder van gemeentewerken. “En we moeten wel meewerken. Dat zijn we verplicht.” De gemeente zegde toe er scherp op toe te zullen zien dat de weg er na de werkzaamheden weer spic en span uitziet.

Reageer op dit artikel