nieuws

Nieuwe steden willen aandacht van Rijk

bouwbreed

Om verloedering in de voormalige groeikernen te voorkomen, moet het Rijk met de zogenoemde nieuwe steden om de tafel gaan zitten. Dat zegt dr. L. van Leeuwen, burgemeester van Zoetermeer en voorzitter van het Bestuurlijk Overleg Nieuwe Steden (BNS). Hierbij zijn aangesloten de gemeenten Almere, Capelle aan den IJssel, Haarlemmermeer, Hoorn, Houten, Lelystad, Nieuwegein, Spijkenisse en Zoetermeer.

Uit het rapport ‘Gewenste Groei’ van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). blijkt dat in deze steden sprake is van onder andere eenzijdige woningvoorraad, te weinig onderwijsvoorzieningen en groeiende criminaliteit. Volgens Van Leeuwen moet er meer aandacht komen voor stedelijk beheer, het dynamisch en gezond houden van de nieuwe steden en versterking van de fysieke en sociale infrastructuur.”

Reageer op dit artikel