nieuws

Nieuw systeem voor beveiliging terrein

bouwbreed

Het bedrijventerrein Molenwetering in Alphen aan den Rijn krijgt twee beveiligingssysteem waarmee sneller kan worden opgetreden tegen verdachte bewegingen op het terrein. Het gaat om een nieuwe technologie, waarbij cameratoezicht gecombineerd wordt met kentekenregistratie.

Het systeem voor cameratoezicht en -registratie is ontwikkeld door Hillsafety. De kentekens van inkomend en uitgaand autoverkeer op Molenwetering worden geregistreerd en verstuurd naar de meldkamer van Hillsafety. Daar worden ze vergeleken met een door de politie beschikbaar gestelde database. Komt een kenteken overeen, dan volgt een melding aan surveillanten van de beveiligingsfirma die in opdracht van de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Alphen aan den Rijn (SBBA) opereert en aan de meldkamer van de politie.

Het ‘early warning’-systeem van TNO bestaat uit een aantal lussen onder het wegdek voor voertuigdetectie. Een uitgebreide studie naar de bewegingen op het bedrijventerrein zal een snel onderscheid tussen ‘verdachte’ en ‘onverdachte’ bewegingen duidelijk maken.

Gezien het nog experimentele karakter van beide systemen zullen ze pas begin 2002 operationeel zijn.

Reageer op dit artikel