nieuws

Minister wijst meer spitsstroken aan

bouwbreed Premium

Spitsstroken op snelwegen zijn een succes. Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat is zeer te spreken over dit middel in de strijd tegen de files. Het gaat om vluchtstroken die in de spits open gaan voor al het verkeer.

Momenteel zijn er spitsstroken op de rijkswegen A27 (bij Houten en Everdingen), A28 (tussen Zeist en Utrecht) en de A50 (bij Nijmegen). De files op deze wegen door de spitsstrook nagenoeg verdwenen. Ook neemt het aantal kop-staartbotsingen af en zijn automobilisten in hun nopjes met de extra rijbaan.

Voor spitsstroken in aanmerking komende wegen zijn: A12 (Utrecht-Duitse grens, Utrecht-West, en Den Haag-Gouda), de A2 (Amsterdam-Utrecht, rondweg Den Bosch en rondweg Eindhoven) en de A1 en A9.

Reageer op dit artikel