nieuws

Knappe koppen moeten chaos in verkeer Hilversum oplossen

bouwbreed

Leefbaar Hilversum houdt maandagavond in schouwburg Gooiland een verkeerscongres. Het is de zoveelste poging om Hilversum uit de verkeersproblemen te helpen.

Voor het evenement zijn vier oud-bewindslieden gevraagd hun licht te laten schijnen over de verkeersproblematiek van Hilversum. Tjerk Westerterp (CDA), Hans Wiegel (VVD), Roel in ’t Veld (PvdA) en Hans Gruijters (D66) worden geacht met oplossingen te komen. Raadslid Jan Nagel: “Dit is geen manoeuvre die moet worden gezien als een wanhoopsdaad. Het is meer een kwestie van bijspringen omdat de Hilversumse politiek er zelf niet meer uitkomt.”

Het congres, onder voorzitterschap van Paul Witteman, heeft dan ook als motto ‘Zo kan het niet langer, er moet hoe dan ook wat gebeuren’ meegekregen. De vier politieke kopstukken beschikken al sinds september over een vracht aan materiaal en zijn over alle verkeersellende bijgepraat. Nagel: “Ze hebben een rondrit door Hilversum gemaakt om een aantal verkeersknelpunten te bekijken. Ze hebben zelf kunnen constateren hoe één en ander (niet) functioneert en in elkaar steekt.”

Aanbevelingen

Nagel heeft geen flauw idee waarmee de oud-bewindslieden op de proppen zullen komen. “Maar ze komen natuurlijk niet langs om slechts een paar kritische kanttekeningen te plaatsen. We verwachten concrete aanbevelingen, samengevat in een plan. Westerterp, de oud-minister van verkeer, komt mogelijk met iets speciaals. Ook wij moeten afwachten.”

Leefbaar Hilversum mag maandag ook rekenen op Tweede-Kamerlid Van Bommel van de SP en het Hilversums CDA-Kamerlid Hillen. Ook Statenleden en plaatselijke gemeentebestuurders uit Het Gooi hebben laten weten van de partij te willen zijn. Maar bovenal hoopt LH op een propvolle zaal met Hilversumse burgers.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels