nieuws

Kip zet nieuwbouw Lochem op de tocht

bouwbreed

De bouw van meerdere kantoren en appartementcomplexen door de projectontwikkelaars Arenco, Kondor Wessels en Lingens Have in Lochem-Oost staat voor een deel op losse schroeven. Gelderland heeft de plannen afgekeurd, omdat de nieuwbouw binnen de milieucirkel valt van een bedrijf dat kippenvlees verpakt.

Het gemeentebestuur van Lochem had eerder toestemming verleend voor de realisatie, maar werd door de provincie teruggefloten. De gemeente overweegt nu het bestemmingsplan Lochem-Oost aan te passen of met de ondernemer rond de tafel te gaan zitten om een bedrijfsverplaatsing te bespreken. De projectontwikkelaars kunnen de afwijzing door de provincie van hun plannen, die enkele tonnen kosten, overigens nog aanvechten bij de Raad van State.

Reageer op dit artikel