nieuws

Justitie: Noordanus vrijuit

bouwbreed

Het Openbaar Ministerie ziet af van een strafrechtelijk onderzoek naar de financiering van het feest van de Haagse ex-wethouder Noordanus. Volgens een woordvoerster kan het douceurtje van 100.000 gulden van het bedrijfsleven voor zijn afscheidsfeest de nieuwe voorzitter van de VROM-Raad niet worden aangerekend.

Een bewoner van de flat Zwarte Madonna deed aangifte tegen Noordanus, die tot 1 januari verantwoordelijk was voor ruimtelijke ordening en stadsvernieuwing. Volgens de bewoner heeft Noordanus door het feestje te accepteren zich schuldig gemaakt aan belangenverstrengeling.

“Er is geen redelijk vermoeden van schuld ten aanzien van Noordanus als het gaat om het aannemen van steekpenningen”, licht een woordvoerster van het Openbaar Ministerie toe.

De bouwwereld vindt vooralsnog het sop de kool niet waard. Bouwfonds Woningbouw zegt 750 gulden te hebben overgemaakt aan een door Noordanus aangegeven goed doel. J. Janssen, voorzitter van de raad van bestuur van Bouwbedrijf Heijmans, zegt zich te ergeren aan de reacties die het feest heeft uitgelokt. “Wij hebben niets gegeven, dat even vooraf. Maar we zijn, dat blijkt in een kwestie als deze wel weer, echt een calvinistisch landje, waarin men altijd roomser wil zijn dan de paus.”

Zeepbel

Woordvoerder P. Vonk van Dura Vermeer vindt de hele affaire een zeepbel. “Wij hebben als bedrijf een bijdrage geleverd aan het maken van een boek over de gevolgen van het wethouderschap van Noordanus voor de volkshuisvesting in Den Haag.”

Eerder zei Amstelland Vastgoed in deze krant hiervoor 5000 gulden te hebben betaald. “Omdat nu eenmaal niet elke dag een wethouder van het kaliber Noordanus afscheid neemt.”

Reageer op dit artikel