nieuws

Janssen de Jong Groep lijft Twents bedrijf in

bouwbreed

Bouwconcern Janssen de Jong uit het Brabantse Son en Breugel gaat de Twentse Weg- en Waterbouw B.V. (TWW) inlijven. Dit in Oldenzaal gevestigde bedrijf is actief in de voorbereiding, uitvoering en begeleiding van grond-, weg- en waterbouwwerken in Oost-Nederland.

Bij TWW zijn circa 55 personen werkzaam. De omzet van het bedrijf bedraagt zo’n 20 miljoen gulden. De vakbonden en SER zijn inmiddels over de transactie ingelicht. De overname heeft overigens geen gevolgen voor de werkgelegenheid.

In een persbericht zegt Janssen de Jong dat zijn belangen in de regio Oost-Nederland door deze acquisitie aanmerkelijk vergroot worden. De overname zal met name de positie van het Brabantse bouwbedrijf op de infrastructurele markt in Oost-Nederland versterken. Vanuit de gezamenlijke vestiging in Hengelo opereren momenteel al verscheidene bedrijven die tot het Brabantse bouwconcern behoren.

Het bedrijf lijfde pas geleden nog Hercuton BV in, één van de grootste systeembouwers van Nederland. De Brabanders hebben een jaarlijkse omzet van circa 650 miljoen gulden. De Groep richt zich op infrastructuur, systeembouw, projectontwikkeling en bouw. Het bouwconcern streeft een hogere marge en een beter rendement na dan gebruikelijk is in de bouw.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels