nieuws

Helmond wil centrum opnieuw inrichten

bouwbreed

De gemeente Helmond wil een gedeelte van het huidige centrum in zijn geheel opnieuw inrichten. De haalbaarheid van het plan wordt momenteel onderzocht. De kosten zullen in de honderden miljoen guldens lopen.

Samen met brouwerij Bavaria en projectontwikkelaar Stam+De Koning onderzoekt de gemeente de mogelijkheid van een nieuw groot complex in het centrum van Helmond. Hierin moeten winkels, restaurants, uitgaansgelegenheden, een hotel, een vergader- en congrescentrum en mogelijk ook een woontoren worden verenigd. Het merendeel van de gebouwen die momenteel in het gebied staan, is eigendom van Bavaria. De brouwerij heeft het omvangrijke plan onlangs gelanceerd bij de gemeente. Het stadsbestuur is erg enthousiast.

Reageer op dit artikel