nieuws

HBG-dochters bouwen Londense tunnels

bouwbreed

De HBG-dochters Edmund Nuttal en Wayss & Freytag Ingenieurbau hebben in een joint venture met Kier de opdracht verworven voor de bouw van twee spoortunnels in Londen. De aanneemsom bedraagt 181 miljoen euro (398 miljoen gulden). Daarvan is ruim 120 miljoen euro voor HBG. Opdrachtgever is Union Railways.

Het project is onderdeel van Channel Tunnel Rail Link (CTRL), de hogesnelheidslijn tussen de Kanaaltunnel en de Britse hoofdstad. De joint venture is verantwoordelijk voor de aanleg van twee geboorde tunnels met een lengte van 5300 meter en een interne diameter van 7,15 meter. Hiervoor worden twee tunnelboormachines ingezet. Eén tunneldeel van 500 meter en de tunnelinrit worden op traditionele wijze gebouwd in een open bouwput.

Van Union Railways heeft Nuttall ook een contract gekregen ter waarde van 18,5 miljoen euro voor diverse werkzaamheden nabij St. Pancras Station, het eindpunt van de hogesnelheidslijn.

Reageer op dit artikel