nieuws

Geveke koopt Estlandse verhuurder van machines

bouwbreed Premium

Dienstverlenende handelsorganisatie Geveke heeft met de aankoop van verhuurbedrijf Ehltustöörijst (ETR) haar aandeel op de Estlandse verhuurmarkt sterk uitgebreid.

ETR heeft in eigen land een marktaandeel van bijna 30 procent en is daarmee marktleider op het gebied van business-to-business verhuur van machines en apparatuur. Het Estlandse bedrijf telt 45 medewerkers en heeft een verhuurvloot van ruim achtduizend producten. De onderneming realiseert een omzet van 3,5 miljoen euro (7,7 miljoen gulden).

De overname vindt plaats via het Zweedse bedrijf Cramo, waarvan Geveke voor 49,9 procent eigenaar is. Met meer dan 140 verhuurpunten en verkoopkantoren in landen rond de Baltische Zee is Cramo een van de grotere spelers op de Noord-Europese verhuurmarkt.

Reageer op dit artikel