nieuws

Franse fusie opgeschort

bouwbreed Premium

De Franse mededingingsautoriteit CMF heeft de fusie tussen de fabrikanten van elektrotechnische materialen Schneider en Legrand opgeschort. Beide Franse bedrijven hebben Nederlandse vestigingen, respectievelijk in Boxtel en Haarlem.

Ontevreden aandeelhouders van Legrand voelen zich benadeeld door de 17,3 miljard gulden die Schneider voor de aandelen Legrand wil betalen. De CMF houdt de fusie op tot 3 april. Een Parijse rechtbank buigt zich over het bod van Schneider en doet daar naar verwachting half april een uitspraak over.

De fusie had al op 7 maart rond moeten zijn. De zaak is aangespannen door investeerders, die 6,4 procent van het aantal houders van preferente aandelen vormen. Ze wijzen erop dat het waardeverschil tussen de aandelen Schneider die zij aangeboden krijgen 43 procent lager is dan het aanbod aan de gewone aandeelhouders, onder wie de directeuren van Legrand. De houders van de preferente aandelen hebben geen stem in de fusie, maar hebben recht op een dividendpremie van 60 procent.

Reageer op dit artikel