nieuws

Doorstart Van Vuuren bijna rond

bouwbreed

De plannen voor een doorstart van de onlangs failliet verklaarde deurenfabrikant Van Vuuren in het Grouw zijn bijna rond. Eind deze week wordt een doorbraak verwacht. De bewindvoerder onderhandelt momenteel met een financier die de noodlijdende fabriek wil kopen. Vervolgens kan een doorstart worden gemaakt.

Van Vuuren raakte onlangs in grote problemen toen de Belastingdienst per direct een bankgarantie eiste voor een schuld van drie miljoen gulden. De fabriek, waar 57 mensen werken, heeft deze in het verleden opgebouwd. Inmiddels draait de zaak weer goed, maar een geschikte overnamekandidaat die ook de schuldenlast wil overnemen, werd niet gevonden. Het geduld van de Belastingdienst is nu op.

Aan de bankgarantie kon niet worden voldaan en begin februari was het faillissement een feit. Sindsdien wordt gewerkt aan een doorstart. Naar verluidt zouden gedwongen ontslagen onvermijdelijk zijn. Een kwart van het personeel zou een andere baan moeten zoeken. De bewindvoerder wilde hierop nog geen commentaar geven.

Reageer op dit artikel