nieuws

Deventer krijgt wintersportparadijs

bouwbreed Premium

L & G Leisure Europe wil een groot hotel -en (winter)sportcomplex bouwen in Deventer, naast sport -en recreatiecentrum de Scheg, dat dichtbij de A1 ligt. In oktober 2003 moet het worden geopend. De gemeente toont zich positief over het plan.

In het complex worden vier sneeuwhellingen, een hotel met circa 80 kamers, horeca, wintersportwinkel, klimhal en een kinderspeelplaats ondergebracht. De hoogste sneeuwhelling bereikt een hoogte van 24 meter en heeft een helling van 17 graden, waarmee het de steilste van Europa moet worden. Voor de snowboarders wordt een 70 meter lange half-pipe met een breedte van 15 meter en drie meter diep aangelegd.

Het circa 60 miljoen kostende bouwprogramma omvat 21.000 vierkante meter bruto vloeroppervlak. De hoofddraagconstructie van het complex zal bestaan uit staal met – vermoedelijk – geïsoleerde betonstaalplaatvloeren. Er zal voornamelijk met prefab-delen worden gebouwd, om de bouwtijd zo efficiënt en snel mogelijk te laten verlopen.

Reageer op dit artikel