nieuws

Combinatie breidt Harlinger haven uit

bouwbreed Premium

De Combinatie Harlinger Haven, waarin aannemers Ballast Nedam, Boskalis en Haagsma samenwerken, gaat de uitbreiding van de industriehaven in Harlingen uitvoeren. Met de opdracht is een bedrag van ruim 16,5 miljoen gulden gemoeid.

Voor het werk bestond grote belangstelling. Negen aannemers en combinaties van aannemers schreven in op de klus. De Combinatie Harlinger Haven had met ruim 17,5 miljoen gulden de laagste inschrijving. De uiteindelijke aanneemsom ligt een miljoen gulden lager dan de inschrijving.

Volgende week wordt al een start gemaakt met de werkzaamheden. Die bestaan uit het aanleggen van een nieuwe zeedijk rond de havenuitbreiding, het graven van de havenkom, de verhoging van ongeveer de helft van het bedrijventerrein en de aanleg van de hoofdwegenstructuur.

De aanleg van de nieuwe zeedijk moet voor 1 oktober afgerond zijn, dat is voor het stormseizoen begint. Volgend jaar mei moet de totale klus klaar zijn.

De overige werkzaamheden, zoals de aanleg van kademuur, dukdalven en wachtsteigers en de ophoging van de rest van het bedrijventerrein worden in afzonderlijke bestekken aanbesteed door ontwikkelingsmaatschappij Westergo.

Reageer op dit artikel