nieuws

Britse bouw boekt 5 procent meer orders

bouwbreed

De Britse bouw heeft in 2000 5 procent meer orders geboekt dan in het voorafgaande jaar, blijkt uit cijfers van het ministerie van ruimtelijke ordening c.a. Vooral de sectoren infrastructuur en publieke utiliteitsbouw vertoonden een sterke groei.

Dat echter het tij is gekeerd, blijkt uit het feit dat de orderstroom in het laatste kwartaal 7 procent afnam vergeleken met een kwartaal eerder. Toenames in de infrastructuur, de sociale woningbouw en de industriële sector waren niet voldoende om de vermindering in de private woning- en commerciële bouw en de utiliteitsbouw op te vangen. In december waren de orders over de hele linie zelfs lager dan een kwartaal eerder.

Vooral de woningsector krimpt nu sterk in. Over het hele jaar waren de orders in dit segment 3 procent lager, maar in het vierde kwartaal deed zich opeens een daling van 19 procent voor. De sterke stroom overheidsinvesteringen manifesteert zich in een stijging met 13 procent over het hele jaar voor de orders voor infrastructuur.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels