nieuws

BOP kijkt kritisch naar werklozenplan

bouwbreed

Zes partijen tekenen morgen een hernieuwde overeenkomst waarin ze beloven Amsterdamse werklozen bij gemeentelijke bouwprojecten te betrekken. De Bouw- en Opleidings Pool speelt hierin een bemiddelende rol.

Opmerkelijk genoeg lopen de nieuwe afspraken slechts tot eind dit jaar. Zijn partijen de inspanningen moe of is het achteraf toch niet zo’n succes?

Projectleider ir. R. Henfling van de Bouw- en Opleidings Pool noemt het project “een kwalitatief succes en een kwantitatieve teleurstelling”. De BOP rekende op vijftig deelnemers per jaar en kreeg er minder dan de helft.

“Vanaf de start in 1995 hebben we 108 deelnemers ingeschreven. Van hen werken 46 mensen nu in de bouw met een diploma, 18 zonder diploma en 25 mensen werken in andere branches. Twintig deelnemers hebben het niet gered”, legt Henfling de cijfers uit.

Aan het eind van dit jaar loopt de (inmiddels derde) overeenkomst af. Dan zitten partijen weer rond de tafel om te bespreken of de zoveelste verlenging wenselijk is danwel de behoefte bestaat iets heel nieuws te beginnen.

Henfling: “Het lijkt mij verstandig een eind aan dit soort trajecten te maken, mede doordat de rol van de arbeidsvoorziening is veranderd en de Europese subsidie is stopgezet. Nieuwe projecten moeten hierop inspelen. Een van de participanten zal in elk geval een uitkeringsinstantie moeten zijn.”

Reageer op dit artikel