nieuws

Bedrijfsleven haalt geld binnen voor A31

bouwbreed

Bedrijven in Noord- en Oost-Nederland zijn er binnen drie maanden in geslaagd 2,6 miljoen gulden op te halen voor de aanleg van de Duitse autosnelweg A31, zo maakten de Kamers van Koophandel bekend. Met het bedrag kan met de aanleg van het nog ontbrekende stuk Autobahn worden begonnen.

De A31, ook bekend onder de naam Emslandlinie, verbindt Emden met het Ruhrgebied. Alleen tussen Meppen (ter hoogte van Emmen) en Gronau (ter hoogte van Enschede) ontbreekt nog 45 kilometer. Het bedrijfsleven langs de Nederlands-Duitse grens liet eind november weten bij te willen springen in de aanleg van het resterende stuk. Voltooiing van de autosnelweg is van belang, omdat het het Noorden een filevrije en snelle noord-zuidverbinding geeft. Het stuk Meppen-Gronau kost 420 miljoen Duitse mark. Met de Duitse autoriteiten is afgesproken dat Nederland daarvan 30 miljoen gulden voor zijn rekening zal nemen. Naast de 5 miljoen gulden van de provincies zegden de ministeries van Verkeer en Waterstaat en van Economische Zaken elk al 5 miljoen toe. Uit Europese fondsen zou 12 miljoen komen en het Nederlandse bedrijfsleven zou de resterende 2,6 miljoen gulden voor zijn rekening nemen.

Reageer op dit artikel