nieuws

Bedrijf overweegt Bouwbox met dvd uit te brengen

bouwbreed Premium

Terwijl het gebruik van de Bouwbox met videocassettes sterk toeneemt, overweegt Construction Media in Eersel de ontwikkeling van een Bouwbox met dvd-speler. Bovendien tracht het bedrijf ook vaste voet aan de grond te krijgen in Duitsland en zoekt het naar klanten onder kleine aannemers.

De Bouwbox is een hulpmiddel bij het instrueren van medewerkers op de bouwplaats. Zij krijgen op de verplichte ‘toolbox-meeting’ informatie over veilig en goed werken. De Bouwbox bestaat uit een draagbare televisie met ingebouwde videospeler, waarop gecodeerde instructiebanden afgespeeld kunnen worden. De informatie is afkomstig van leveranciers van bouwmaterialen en organisaties voor veiligheid en arbeidsomstandigheden.

In de toekomst worden de televisies vervangen door dvd-spelers. Daarnaast wordt gedacht aan het gebruik van internet, maar de kwaliteit van die toepassing is nu nog onvoldoende. Vaste partners van Construction Media zijn Ballast Nedam Utiliteitsbouw, Dura Vermeer Groep, Koninklijke Volker Wessels Stevin en Rockwool Lapinus. Construction Media zoekt ook partners in andere landen van Europa, te beginnen in Duitsland. “De toolbox-meeting is Europese regelgeving”, aldus een woordvoerder. “In Duitsland voorziet één organisatie, opgericht door het bouwbedrijfsleven, in zowel inspectie als voorlichting. Zij zijn de Bouwbox nu aan het verkennen.”

Volgens de woordvoerder beginnen kleine aannemers de Bouwbox ook te ontdekken. “Zij hebben vaak geen mensen om de instructie te geven. Bovendien heeft een Bouwbox een positieve uitstraling, bijvoorbeeld als de arbeidsinspectie op bezoek komt.”

Reageer op dit artikel