nieuws

Baar en Rosenmöller voorbeeld voor nieuwe manager van het jaar

bouwbreed

De 42-jarige Maastrichtse aannemer Paul Smeets is gekozen tot Manager van het Jaar. Een jury met onder meer voorzitter J. Schraven van VNO-NCW en FNV-voorzitter L. de Waal prees de klantgerichtheid van de Limburgse bouwer. Smeets, die ook de publieksprijs won, liet vijf andere genomineerden uit het bedrijfsleven achter zich. De prijs Manager van het Jaar is een jaarlijks initiatief van het blad Management Team.

Smeets is directeur van de Smeets Groep, die bestaat uit aannemingsbedrijven met vestigingen in Maastricht en Weert en het onderhoudsbedrijf Smeets Bouwservice met vestigingen in Maastricht en Roermond.

De Smeets Groep heeft 190 medewerkers in dienst en een jaarlijkse omzet van zo’n 120 miljoen gulden.

Smeets Bouw heeft ruime ervaring in het bouwen van woningen, appartementencomplexen en bedrijfsgebouwen. Smeets Bouwservice ondersteunt woningbouwverenigingen, bedrijven en andere organisaties bij het onderhoud van huurwoningen en bedrijfsgebouwen.

Het bedrijf zegt veel aandacht te hebben voor de individuele koper. Smeets Bouw staat vanaf de aankoop tot en met de oplevering kopers van nieuwbouwwoningen bij door deskundige kopersbegeleiders. Ontevreden kopers kunnen een klachtenformulier invullen. Wat betreft het aantal gebreken van opgeleverde woningen, komt het Maastrichtse bouwbedrijf er heel goed af. De Vereniging Eigen Huis constateerde dat vorig jaar het gemiddeld aantal gebreken 28 bedroeg. De Smeets Groep bleef onder de vijf zitten. Het streven van de Limburgse bouwer is dat aantal nog verder naar beneden te brengen. “Het is een genot om een woning van Smeets Bouw op te leveren”, aldus citeert de website van het bouwbedrijf een inspecteur van de Vereniging Eigen Huis.

Klantvriendelijkheid

De onderhoudsbedrijven van Smeets Bouwservice beroepen zich op hun klantvriendelijkheid. Zeven dagen per week, 24 uur per dag, staan ze paraat voor hun klanten, voor bijvoorbeeld inbraakbeveiliging en storingen.

Bouwer Smeets heeft om de vaste lasten te drukken geen bouwmaterieel in eigendom. De aannemer huurt het bouwmaterieel bij woningbouwer Wilma. Vorig jaar sloot het bouwbedrijf een convenant met de Vereniging van zelfstandigen zonder personeel in Bilthoven. Kern van het akkoord was dat zzp’ers op huurbasis bij Smeets kunnen werken en toch zelfstandig blijven. Smeets sloot het convenant, omdat hij van mening was dat binnen de groep zzp’ers zo veel voortreffelijke vaklieden zitten. Door ze op huurbasis in te lijven, kon de bouwer meer werk aannemen.

Favoriet

Paul Smeets begon in het familiebedrijf van zijn vader gewoon als bouwvakker. Hij voltooide echter ook een opleiding Nederlands recht aan de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg en volgde verschillende aannemersopleidingen.

André Baar is zijn voorbeeld als manager, Paul Rosenmöller is zijn favoriet politicus. In Management Team zegt hij over de bestuursvoorzitter van Amstelland: “Een echte ondernemer die tenminste het bed durft op te schudden.” Over de politiek leider van GroenLinks: “Hij zorgt voor scherp dualisme met inhoud. Daar heb ik als liberaal respect voor. De rest is stem- of klapvee.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels