nieuws

Arbitrage Boijmans opgeschort

bouwbreed

Onderaannemer Moes BV en de Belgische architect Robbrecht proberen hun conflict over de betonkwaliteit in de nieuwbouw van museum Boijmans-Van Beuningen alsnog in der minne te schikken.

Een gepland bezoek van een arbitragecommissie is deze week voorlopig opgeschort.

Volgens directeur A.C. Nomen van hoofdaannemer Hulshof Bouwbedrijf liggen “verschillen in interpretatie van het bestek” ten grondslag aan het conflict. Onderaannemer Moes zegt exact te hebben uitgevoerd wat in het bestek staat. Volgens Robbrecht bevat het beton te veel oneffenheden om als ‘schoon beton’ te kunnen worden aangemerkt. Slopen en opnieuw storten is niet nodig. “Maar de onderaannemer zegt meer te moeten doen dan in het bestek staat om aan de eisen van Robbrecht te voldoen. De vraag is dus wie het gaat betalen”, aldus Nomen. Hij schat de schade op enkele tonnen. De aannemer zegt goede hoop te hebben dat de kemphanen er met elkaar uit komen. Verdere vertraging van het project door het conflict verwacht hij niet.

Door juridische procedures, heiproblemen en tekort aan mankracht bij de aannemer is de nieuwbouw eerder met driekwart jaar vertraagd.

Reageer op dit artikel