nieuws

Zwitser maakt nog meer cement in VS

bouwbreed Premium

De Zwitserse bouwstoffengigant Holderbank bouwt tachtig kilometer ten zuiden van de Amerikaanse metropool Saint Louis een uiterst moderne fabriek met een capaciteit voor de productie van jaarlijks vier miljoen ton cement.

De installatie krijgt slechts een enkele ovenlijn en zal beschikken over een eigen haven aan de Mississippi. De fabriek wordt beheerd door Holnam, de Amerikaanse dochter van Holderbank. Met de uitbreiding speelt Holderbank in op de sterk stijgende vraag naar cement door de aanleg van infrastructurele voorzieningen in Missouri en het zuiden van Illinois.

Holman is in de VS met veertien fabrieken met een gezamenlijke capaciteit van dertien miljoen ton de toonaangevende producent van cement. Moedermaatschappij Holderbank uit Glarus heeft in zeventig landen cementfabrieken.

Reageer op dit artikel