nieuws

Zeker vier jaar ellenlange files op A16

bouwbreed Premium

Het verkeer op de A16 tussen de Belgische grens en de Moerdijkbrug moet de komende vier jaar rekening houden met ellenlange files.

Rijkswaterstaat en de politie verwachten grote problemen wegens de aanleg van de hogesnelheidslijn en de verbreding van de autosnelweg. De eerste werkzaamheden bij het knooppunt Klaverpolder leverden deze week meteen forse vertragingen op. Door een wegversmalling, de eerste van zes in de komende tijd, zijn daar slechts twee versmalde rijstroken zonder vluchtstrook beschikbaar.

De politie verwacht tijdens de zomer extra problemen rond het knooppunt Princeville bij Breda, waar het verkeer richting Zeeland langs moet. Dit komt doordat naast de wegwerkzaamheden de brug bij Gorinchem enkele weekeinden dicht gaat.

Volgens een woordvoerder is het niet mogelijk alle werkzaamheden precies op elkaar af te stemmen. Voor de bereikbaarheid van Breda heeft het werk aan de A16 en de aanleg van de HSL ook grote gevolgen. De stad zal de komende jaren vanuit het westen alleen via omleidingen te bereiken zijn. Bewoners en bedrijven moeten rekening houden met forse overlast. Als alles volgens plan loopt, is het leed medio 2005 geleden.

Reageer op dit artikel