nieuws

Voorbereidingen NZ-lijn van start

bouwbreed

In Amsterdam wordt deze week op diverse plaatsen begonnen met voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de Noord-Zuidlijn. Het Rokin en de Ferdinand Bolstraat worden opengebroken om de kabels en leidingen te verplaatsen, waardoor ruimte komt voor de nieuwe metrostations. Naar verwachting wordt deze zomer de aanbesteding voor die stations afgerond.

Begin 2002 kan dan de bouw beginnen. In 2003 of 2004 wordt vanaf het Centraal Station de ondergrondse tunnel geboord die onder meer de stations Rokin, Vijzelgracht en Ferdinand Bolstraat met elkaar moet verbinden. De metrostations komen ongeveer 50 meter onder de grond te liggen. In december keurde de rechter een deel van de bouwvergunning voor de stations af, omdat een zogenoemd bouwveiligheidsplan ontbrak.

Reageer op dit artikel