nieuws

Tower Bridge in gevaar door sluipverkeer

bouwbreed

De beroemde Tower Bridge in Londen verkeert in ernstig gevaar. De meer dan honderd jaar oude brug loopt vrijwel zeker grote schade op door de heffing die burgemeester Livingstone in 2003 wil invoeren voor verkeer dat de City in wil.

De eigenaar van de monumentale brug, de Corporation of London, vreest dat zeer veel sluipverkeer de brug zal gaan gebruiken om aan de heffing te ontkomen, ook vrachtwagens die zwaarder zijn dan de 17 ton die de brug maximaal kan hebben. De Corporation, beheerder van het culturele erfgoed van de City of Londen, overweegt een rechtszaak om het verkeersplan tegen te houden. De gemeente komt daar alleen onderuit als zij besluit het heffingsgebied uit te breiden tot en met de Tower Bridge, vertelde een woordvoerder van de eigenaar van de brug aan de krant The Times.

De Corporation denkt dat de steunberen van de brug die belasting niet aankunnen en dat het erop zal uitdraaien dat de brug alleen nog maar door voetgangers en fietsers mag worden gebruikt.

De gemeente is vooralsnog niet van plan de zone te verruimen, reageerde een woordvoerder van burgemeester Livingstone. Livingstone maakte bij zijn aantreden vorig jaar duidelijk dat aanpak van de verkeersproblemen in de City heel hoog op zijn prioriteitenlijst stond.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels