nieuws

Toekomst gevraagd voor Verheij-sporthal in Watergraafsmeer

bouwbreed Premium

Het Amsterdamse stadsdeel Oost-Watergraafsmeer zoekt een nieuwe bestemming voor de Wethouder Verheij-sporthal. Iedereen mag plannen aandragen voor het markante gebouw aan de Oranje Vrijstaatkade.

De Wethouder Verheijhal met een oppervlakte van 4000 vierkante meter is gebouwd op de bovengrondse fundering van de gashouder van de voormalige Oostergasfabriek. Daarop is later een schotelvormige constructie geplaatst. De hal komt leeg door nieuwbouw elders in het Polderweggebied. De omgeving van de oude hal ondergaat een ingrijpende vernieuwing. Naast een sporthal zijn in het gebied nieuwe woningen, winkels en de inrichting van een ‘stadstuin’ voorzien.

Het stadsdeel geeft ruimte voor een forse bouwkundige ingreep in het gebouw, als de vorm en ten minste een deel van de constructie maar herkenbaar blijven. Ook mag de nieuwe bestemming niet te veel verkeer aantrekken. De plannen moeten voor maart binnen zijn.

Reageer op dit artikel