nieuws

Terex neemt Fermec over van Case New Holland

bouwbreed

De Amerikaanse Terex Corporation, fabrikant van onder meer hijs-, grondverzet- en lichte bouwmachines, neemt de Engelse fabrikant van graaf-laadcombinaties en landbouwtractoren Fermec over.

De Europese Commissie heeft de deal goedgekeurd. De verkoop van Fermec was een voorwaarde van de Europese Commissie voor de goedkeuring van de megafusie tussen Case en New Holland.

Terex koopt de fabriek van Fermec in Manchester en de productielijn van de graaf-laadcombinaties. In het vasteland van Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Australië, waar 90 procent van de productie naartoe gaat, blijven dealernet en merknaam in tact.

Terex gaat wel vierwielgestuurde graaf-laadcombinaties bouwen voor Case New Holland (CNH), die onder de merknaam Case op de markt zullen komen. Eerder al verplaatste CNH de productie van de minigraafmachines van Fermec, dat van de EC in het fusiebedrijf mocht blijven, naar Italië. Dat kostte in Manchester 135 banen.

Fermec is een voortzetting van het bedrijf Massey Ferguson, dat 1994 bij de introductie van een reeks nieuwe producten de naam veranderde.

Op pagina 5: Terex trekt na reeks vrijages Fermec aan het langste eind.

Reageer op dit artikel