nieuws

Structuurvisie voor polder Mastenbroek

bouwbreed

Overijssel gaat samen met Zwolle, Kampen en Zwartewaterland een structuurvisie opstellen voor de polder Mastenbroek. Partijen willen voorkomen dat er ruimtelijke problemen ontstaan, nu er steeds meer claims worden gelegd op het gebied dat rijk is aan cultuurhistorie. Het Rijk heeft een subsidie van 300.000 gulden verleend.

Provincie en gemeenten dragen zelf anderhalve ton bij. De polder Mastenbroek, ten noordwesten van Zwolle, maakt met Kampereiland deel uit van oude zeeklei- en veenontginningen in de IJsseldelta.

De polder wordt bedreigd. Zwolle bouwt er de Vinex-locatie Stadshagen. Genemuiden en IJsselmuiden hebben nieuwe woongebieden en bedrijventerreinen in de polder gepland.

Daarnaast neemt de glastuinbouw toe, loopt een van de studietracés voor de Hanzespoorlijn door de polder en zijn ideeën geopperd voor de aanleg van een nieuwe wegverbinding tussen Hasselt en de zuidelijke IJsselbrug bij Kampen.

Reageer op dit artikel