nieuws

Steenrijke sleuvenhakker werkt door

bouwbreed

“Ik kan het amper bevatten.” Bouwvakker Ron Schouten (36) uit Rosmalen leeft nog steeds in een roes sinds op 1 januari het winnende lot in de Postcodeloterij in zijn straat viel en hij plotsklaps vijf miljoen gulden rijker werd.

Schouten liet zijn chef op nieuwjaarsochtend voor de grap per e-mail weten dat hij niet meer kwam werken wanneer hij een groot geldbedrag zou winnen. Die avond kreeg hij bericht dat hij vijf miljoen had gewonnen.

“Voorlopig blijf ik gewoon mijn werk doen. Ik kijk de kat nog even uit de boom”, zegt Schouten, die sinds een jaar of tien als sleuvenhakker in dienst is van bouwbedrijf Van Rooijen uit Rosmalen. Vanuit zijn omgeving stroomden de afgelopen weken de felicitaties binnen.

Wat hij met het geld gaat doen, weet Schouten nog niet. “Ik heb als hobby het maken van aquarellen. Ook ben ik geïnteresseerd in wand- en plafondbeschildering”, zegt de prijswinnaar. “Ze geven daarin cursussen in België. Als ik dat wil, kan ik die nu gaan volgen.”

Reageer op dit artikel