nieuws

Spuuglelijk

bouwbreed

Niemand houdt van platte daken. Dat weten we allang. Wat dat betreft trapt de Telegraafcampagne tegen “spuuglelijke nieuwbouw” een open deur in (met rond raampje – ook al niet geliefd). Nieuwbouw is sowieso niet populair sinds het Polygoon Journaal is verdwenen. Na hun laatste wederopbouwnieuws – ‘familie Jansen krijgt sleutel voor eerste huis in Flevopolder’ – is nooit meer zo’n opgewekt geluid vernomen. Heette het toen nog monter dat de stratenmaker het tempo nauwelijks bij kan benen – bij het slotbeeld hoe de Jansens hun opklapbed door rul zand naar binnen sjouwen – nu wordt de aannemer aan de schandpaal genageld wegens “jarenlang in de bagger zitten”.

Na een pagina gekanker kondigt de cliffhanger aan waar iedereen wél gelukkig is: in een jaren-dertighuis. Die worden blijkbaar geleverd inclusief “lachende mensen op straat”, want dat die ontbreken is ook al een klacht over Vinex-wijken. Wat wil je ook, zo te lezen lopen ze daar allemaal met ontevreden bekken rond.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels