nieuws

SFB Groep doet ArboDuo van de hand

bouwbreed

De SFB Groep doet afstand van haar arbodienst ArboDuo. Nationale Nederlanden en ASR Verzekeringsgroep nemen alle aandelen over, zo hebben directies gisteren bekend gemaakt.

Door de overname wordt ArboDuo in staat gesteld als zelfstandige, onafhankelijk opererende arbodienst verder te gaan.

ArboDuo is een toonaangevende arbodienst in de bouwnijverheidssector. Het bedrijf telt veertig vestigingen door het hele land en heeft 160 personeelsleden. De komende jaren zal de dienst uitbreiden naar andere sectoren.

Het besluit van de SFB Groep om de arbodienst af te stoten, komt voort uit de voorgenomen vorming van één uitvoeringsorgaan voor de werknemersverzekering. Arbodienstverlening past daardoor niet langer bij de kernactiviteiten van de SFB Groep.

Nationale Nederlanden en ASR zullen beide voor 50 procent participeren in ArboDuo. Daarmee versterken de bedrijven hun positie op de verzuim- en reïntegratiemarkt. De overname van de arbodienst heeft geen gevolgen voor de werknemers van ArboDuo.

Reageer op dit artikel