nieuws

Roosendaal tegen plan spoorverbinding

bouwbreed

Roosendaal is vierkant tegen de voorstellen van Rijkswaterstaat om de verwachte groei in het goederenvervoer over het spoor tussen Rotterdam en Antwerpen op te vangen. De gemeente kampt nu al met problemen op het gebied van leefbaarheid, veiligheid en milieu.

Die worden niet opgelost, maar versterkt als de plannen doorgaan, stelt de gemeente. Zowel de oost-west- als de noord-oost-goederenverbinding loopt door Roosendaal. Ook het goederenemplacement ligt in de stad. Een deels verdiept en deels ondergronds spoor in de stad en verplaatsing van het emplacement naar het buitengebied zou volgens de gemeente een goede oplossing zijn.

Het voorstel biedt een goed alternatief voor de gepresenteerde spoorvarianten en de eigen problemen worden hierdoor opgelost, zo stelt Roosendaal.

Reageer op dit artikel