nieuws

Remkes redt Zwarte Madonna niet

bouwbreed

Staatssecretaris Remkes van Volkshuisvesting voelt er niets voor de sloop van het appartementencomplex Zwarte Madonna in Den Haag tegen te houden. Dat blijkt uit antwoorden op schriftelijke vragen van de Tweede-Kamerleden Duijvestein (PvdA) en Poppe (SP).

Volgens Remkes onderzoekt de Rijksgebouwendienst bij huisvesting van ministeries altijd meerdere locaties. “In dit geval heeft de gemeente Den Haag het initiatief genomen voor een herontwikkeling van de locatie aan de Turfmarktroute, om zo een kwaliteitsslag te maken in het centrumgebied. De herhuisvesting van de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken laat zich hier goed inpassen”, aldus de bewindsman.

Remkes wacht gewoon de besluitvorming af van de gemeenteraad, die vanavond over de Zwarte Madonna vergadert. Naar het zich laat aanzien zal een meerderheid voor de sloop stemmen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels